skip to Main Content
100. Nastop V Svetovnem Pokalu

100. nastop v Svetovnem Pokalu

Minulo soboto je naša najbolj prepoznavna članica slavila poseben jubilej – 100 nastop na tekmah FIS Svetovnega Pokala. Darilo si je podarila kar sama, ko je ponovno prismučala do točk – 16. mesto na Veleslalomu v Chourchevel-u. Zaradi slabega vremena so nedeljsko preizkušnjo prestavili na ponedeljek. V drugem teku je bila odlično na poti, saj je bila v vseh sektorjih najhitrejša, tik pred koncem je žal storila napako in končala na 22. mestu. Na šestih tekmah je letos 5 krat osvojila točke.

DESETLETJE SVETOVNEGA POKALA NA GORIŠKEM

Pa se vrnimo malo v preteklost. Smučarski klub Gorica je po več kot 25 letih od zadnjega nastopa Jureta Franka na tekmi Svetovnega Pokala dočakala posebna čast, ko se je na štartu Veleslaloma na Mariborskem Pohorju, 16.1.2010 pojavila Ana Bucik.

Prve točke je osvojila v sezoni 14/15 v švedskem Aare-ju, od takrat jih je skupaj kar 49-krat, v 4 disciplinah(Slalom, Veleslalom, Alpska kombinacija, Paralelne discipline), preizkusila se je tudi v Smuku in Superveleslalomu.

V karieri ima 6 uvrstitev med 10 najboljših, najbolj izstopa 3. mesto v Alpski Kombinaciji iz leta 2018(Lenzerheide) in 7. mesto v Slalomu na Mariborskem Pohorju(sezona 16/17)

SVETOVNA PRVENSTVA

Do sedaj je nastopila na 4 prvenstvih, štartala je na 9 tekmah(Slalom, Veleslalom, Paralelne discipline, ekipno).

V Schladmingu je v sezoni 2012/13 debitirala z 31.mestom v Slalomu. Dve leti kasneje je v Veil-u(ZDA) osvojila 11.mesto v Alpski Kombinaciji. Leta 2017 v St. Moritz-u(ŠVI) je osvojila njeno doslej najvišjo uvrstitev na prvenstvih – 7.mesto(Slalom). Nastopila je še na Švedskem v sezoni 2018/19.

ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE – PYEONGCHANG 2018 (J. KOREJA)

Po 36 letih od Frankotove srebrne medalje na takrat ”domačih” olimpijskih igrah, je SK Gorica v Ani Bucik dobil novo olimpijko.

Nastopila je v 3 disciplinah, premierni nastop je dočakala v Veleslalomu, ki ga je zaključila na 21. mestu, v Slalomu je bila 24. Najvišje se je povzpela v Alpski Kombinaciji – 11.mesto.

PONOS SK GORICA

V spodnji galeriji je zajeto samo nekaj trenutkov iz pestrega desetletja nastopanja Ane Bucik za slovensko reprezentanco. Z veseljem smo jo spremljali v ciljni areni na bližnjih tekmah, ter seveda preko TV ekranov.

V že tako natrpani sezoni si vedno vzame čas za deljenje izkušenj s klubskim podmladkom in sodeluje pri klubskih dejavnostih.

Smo zelo ponosni, da imamo vzornico iz naših vrst, ki je dokazala, da je s trdim delom možno doseči marsikaj.

Prvih 100 nastopov je za teboj, mi pa nestrpno pričakujemo še naslednjih 100 !!!

Back To Top