skip to Main Content
PRVE STOPNIČKE NA TEKMAH DRŽAVNEGA POKALA

PRVE STOPNIČKE NA TEKMAH DRŽAVNEGA POKALA

V popoldansko – večernem terminu so se odvijale tekme za Veliko Nagrado Nordica Dobermann, prizorišče je bila Kranjska Gora.

Kljub močni megli sta bila izpeljana dva teka veleslaloma. V kategoriji U14 dečki je bil najvišje uvrščen Sebastjan Bavdaž(9.mesto), Taras Kruh Hvala je osvojil 15.mesto, Nejc Mrakič je bil 25. Samo Sulič in Enej Stubelj sta odstopila. Pri deklicah je bila najboljša Ela Vodopivec(13.mesto), sledila ji je Mia Koglot(20.mesto) in Julija Kobal(32.mesto).  V kategorijah U16 dečki je Tristan Semenič osvojil 13.mesto, Gal Hvalič 18.mestoAmadej Kobal 27.mestom, Nik Fontanini je v drugi vožnji odstopil. Pri dekletih sta točke osvojila Metka Pirih (21.mesto) in Manca Pirih(24.mesto).

Na torkovem slalomu so otroci SK Gorica še nadgradili ponedeljkove predstave. Svojevrstni mejnik je postavil Sebastjan Bavdaž, ki je osvojil 3. mesto v kategoriji U14 dečki in s tem končal ”sušo”, ki je trajala od leta 2003, ko je nazadnje na stopničke stopil Benjamin Komel. Med prvih 15 sta se uvrstila še Samo Sulič(4.mesto) in Taras Kruh Hvala(12.mesto), Enej Stubelj je bil 18, Nejc Mrakič je bil diskvalificiran.

Pri dekletih U14 je bila najvišje uvrščena Ela Vodopivec (8.mesto),  točke je osvojila še Julija Kobal(25.mesto), Mia Koglot je odstopila.

Tristan Semenič je po veliki napaki na startu 1.teka v kategoriji U16 dečki dosegel 16.mesto, Nik Fontanini je bil 22. Do cilja ni uspelo prismučati Galu Hvaliču in Amadeju Kobalu. Pri dekletih sta točke osvojile Metka Pirih(17.mesto) in Manca Pirih(20.mesto).

Back To Top