skip to Main Content
VN ARGETA JUNIOR V ORGANIZACIJI SK GORICA

VN ARGETA JUNIOR V ORGANIZACIJI SK GORICA

Konec minulega tedna je Smučarski Klub Gorica izpeljal tekmi za Veliko Nagrado Argeta Junior, državni pokal slovenske otroške smučarije. Pričakale so nas spomladanske razmere s temperaturami, ki so se gibale pri že prijetnih 10 stopinjah nad lediščem. Z  veliko zagretostjo delavcev in pomočnikov ter izdatno  pomočjo soli nam je uspelo ustvariti podlago, ki je ponudila enakovredne razmere za vseh 200 tekmovalcev v obeh tehničnih disciplinah.

Od smučarjev SK Gorica so, kot je letos že v navadi izstopali fantje v kategoriji do 16 let, kjer je Sebastjan  Bavdaž dosegel 6. mesto v veleslalomu in izjemno 3. mesto v slalomu, kjer so mu do zmage po napaki v prvem teku zmanjkale le tri desetinke. Uspeh so dopolnili Samo Sulič s parom osmih mest, Ela Vodopivec z desetim mestom v slalomu, Corina Škrabolje s trinajstim mestom v veleslalomu in Anže Stopar, ki je veleslalom končal na 15. mestu.

Ognjeni krst med slovensko elito so doživeli tudi naši člani v kategoriji do 14 let, kjer se je najbolje izkazala Ema Rodman z 20. mestom v slalomu med kar 40 nastopajočimi. Točke so osvojili še Rok Radojevič, Lara Rodman in Eva Koglot.

 

Pridno delo vseh pričujočih je bilo nagrajeno s številnimi pohvalami drugih klubov in z eno najbolje izpeljanih tekem letošnjega slovenskega prvenstva za kar se še enkrat vsem iskreno zahvaljujemo.

 

Če je volja je vse!

 

 

TF

Back To Top