skip to Main Content
Zaključek Uspešne Sezone 2018/19

Zaključek uspešne sezone 2018/19

V soboto , 11. maja 2019 je pred prostori Doma A. Sirka v Križu pri Trstu potekalo zaključno nagrajevanje Notranjske Primorske Regije, ki deluje pod okriljem Smučarske zveze Slovenije (NPR) in  Primorskega smučarskega pokala  v organizaciji smučarske komisije ZSŠDI (PSP).

Za Smučarski klub Gorica je bila sezona 2018/2019 odlična, saj so tekmovalci SK Gorica dosegli skupno prvo mesto med društvi v Notranjsko primorski regiji. Tekmovalci SK Gorica so nanizali 9 zmag v regiji, oziroma osvojili 27 stopničk. Najuspešnejša tekmovalka v regiji iz SK Gorica je bila Metka Pirih, ki je v kategoriji U12 pometla z vso konkurenco, saj je na petih tekmah v sezoni štirikrat osvojila prvo mesto, enkrat pa tretje mesto. Na skupno drugo mesto sta se v kategoriji U10 uvrstila Nejc Mrakič med dečki inJulija Kobal med deklicami, v kategoriji U16 pa je drugo mesto zasedla Nika Špacapan. Na skupno tretje mesto so prismučali naslednji tekmovalci: Kevin Fontanini v kategoriji U10, Taras Kruh Hvala v kategoriji U12, Brina Pavlica Zorn v kategorij U14 in Žan Uršič v kategoriji U21.

Tekmovalci SK Gorica so se odlično odrezali tudi  na Primorskem smučarskem pokalu, saj so na mladinskem področju dosegli skupno prvo mesto. Tudi tu se je najbolje odrezala Metka Pirih, ki je v kategoriji Miške zmagala na vseh štirih tekmah in seveda dosegla skupno prvo mesto. Prvo skupno mesto v kategoriji Miški pa je dosegel Taras Kruh Hvala. V kategoriji Miške in Miški je SK Gorica najbolj blestel, saj so poleg Metke in Tarasa tudi drugi tekmovalci  dosegli izjemne rezultate. Med deklicami sta slavili  Manca Pirih, ki je dosegla skupno drugo mesto in Ela Vodopivec, ki je dosegla skupno tretje mesto. Med dečki pa je Samo Sulič prismučal na skupno drugo mesto. SK Gorica pa je slavil tudi v kategoriji baby spint, saj je med deklicami skupno drugo mesto dosegla Julija Kobal, med dečki pa skupno tretje mesto Nejc Mrakič. Med veterani  sta izstopala Lojze Faletič s 1.mestom(kategorija Super veterani B) in Bor Zuljan s 3.mestom(kategorija Veterani).

Tudi ostali tekmovalci so se zelo dobro odrezali. Rezultati so v prilogi. Rezultati NPR in PSP

Vsem tekmovalcem čestitamo in želimo veliko uspešnih smučarskih uspehov v prihajajoči sezoni.

Back To Top